donderdag 27 februari 2014

Outdoor Experience...

Soba vanuit de lucht

Het heet eigenlijk Outdoor Education. Leon en Anoek zijn samen met zo'n 40 andere studenten vertrokken naar de binnenlanden van Papua. Ze zijn nu in Soba, de plaats waar Sue Trenier, onze collega,  jaren heeft gewerkt en waar in December de introductie van de complete Hupla bijbelvertaling zal worden gevierd.

De groep van Leon

De kids hebben geleerd om aids presentaties te geven, zullen meehelpen met gezondheidsprogramma's, opknappen van gebouwen, tandverzorging (Leon heeft vorig jaar zelfs een kies getrokken bij iemand).
Het programma is bedoeld om de lokale bevolking te helpen, maar het werkt vaak andersom. De kids leren zoveel over de cultuur, en door alles wat ze meemaken worden ze gevormd voor de toekomst.

Anoeks groep

Over een week gaan de groepen van Leon en Anoek naar Hollowan, een kampung die een flink stuk wandelen bij Soba vandaan ligt. Volgende week donderdag komen ze naar Wamena, waar ze tijd door brengen met de jeugd van onze kerk hier. De meeste kinderen gaan daarna rechtstreeks door naar Sentani, maar onze kids blijven nog het weekend.
We zullen dan vast wat meer laten zien over hun ervaringen. Je hoort nog van ons!

Geen opmerkingen: