zaterdag 6 november 2010

Merapi...

Even een update... De gevolgen van de vulkaan uitbarstingen worden hier steeds meer merkbaar. Vanmorgen begon het met asregen die de hele dag door blijft gaan. Geleidelijk begon het echt te regenen, flinke onweersbuien, het weer is ook van slag.
We hebben gezichtsmaskersweten te bemachtigen en die zijn ook wel nodig.
De aswolk is vanaf hier goed te zien. Het gerommel en de uitbarstingen zijn hier te horen. We kijken langs de slapende vulkaan Merbabu, die Salatiga beschermd, naar de de Merapi. Vanaf ons is de Merapi hemelsbreed iets meer dan 25 kilometer verwijderd. De beelden op de Indonesische TV liegen er niet om, de hulp komt moeilijk op gang.
Twee weken geleden was ik nog met de kinderen op weg om de Merapi te bekijken, toen was het nog rustig. Op school hebben de kinderen inmiddels geoefend wat ze moeten doen als er een aardbeving komt.
Het geeft de kids rust dat ze weten wat ze moeten doen.
Toch zorgt het allemaal wel voor onrustige nachten.
Zoals het nu lijkt lopen we hier in Salatiga geen direct gevaar. Voor de mensen hier is het ook nieuw, zo erg als nu is het nog niet eerder geweest. Bedankt voor jullie meeleven en gebed. Vergeet de mensen hier niet. Gebed  is hard nodig!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn, dit bericht van jullie! We bidden voor jullie en de plaatselijke bevolking. Als het goed is wordt er zondag in de kerk ook voor jullie gebeden. Voel jullie gedragen! Hij is machtiger dan elk natuurgeweld.
Koos en Donatine

t zei

Morning

Glad to hear your ok at the moment we will pray for you.

Tom & Ju-hee

meindert en alie zei

Vanmorgen is de kerk hebben we voor jullie en de andere mensen daar gebeden. Arjan bidt 's avonds ook dat de vulkaan niet weer uitbarst en dat God jullie beschermt!
Liefs van ons allemaal.
Alie

Anoniem zei

We horen net via internetdienst jullie gebedsverzoek. We zullen om jullie heen staan. Veel wijsheid toegewenst en sterkte morgen, Marcel, als je de getraumatiseerde slachtoffers zult ontmoeten. We bidden dat God jullie zal helpen de juiste keuzes te maken.
Koos en Donatine

Anoniem zei

hoi allen, wat spannend zeg, en wat moeilijk om nu weer een goede beslissing te nemen. Ik bid voor de inwoners, slachtoffers, en jullie om wijsheid, kracht en volharding.

Weet dat jullie niet alleen zijn,

liefs stijjo