donderdag 3 november 2011

Papua United....


Eindelijk weer een berichtje... Naast een wisselvallig internet, onrustig Papua, hebben we een paar intensieve weken achter de rug. We zijn ook druk op de Klinik om plannen te maken voor de toekomst. Ondanks de drukte gaat het goed met ons, we proberen onze grenzen goed te bewaken. De kinderen hebben het naar hun zin op school en het samenwonen met al onze dieren is ook gezellig. Hieronder een paar foto's van de Papua United Football Clinic. Het was een groot succes! We hebben naast voetbal veel geleerd over karakter-building, Aidsbestrijding en het overbrengen van Life skills.

Een voorbeeldje: Onze coach legde uit dat we bij het voetballen trucjes leren, zoals bijvoorbeeld de schaar.
Als je de schaar oefent leer je een trucje, maar als je deze truc in de wedstrijd, onder druk van een tegenstander kunt gebruiken, wordt het een skill, een vaardigheid. Zo is het ook in het echte leven, we leren de trucjes van het leven, maar als we onder druk deze trucjes niet kunnen doen worden het geen vaardigheden.
We hebben in ons leven vaardigheden nodig en deze vaardigheden kunnen we aan jonge mensen leren, tijdens de voetbaltraining.

Volgend jaar komt er zoals het nu lijkt een programma van twee weken naar Wamena!
We zijn benieuwd!!!










1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi om van jullie te lezen en wat nieuwe foto's te bewonderen, erg sportief! succes met alles! we denken aan jullie!
Gr. familje Kort