woensdag 27 oktober 2010

Merapi...


De vulkaan Merapi, hier ongeveer 50 kilometer vandaan (hemelsbreed ongeveer 25km) is uitgebarsten.
We kregen hier wat vragen over.
Zie hier nederlandstalig bericht: http://nos.nl/artikel/194008-doden-bij-vulkaaneruptie-op-java.html
Ons is verzekerd dat de gevolgen hier in Salatiga niet zo groot zijn. We hebben voorlichting gehad over wat er kan gebeuren en wat je dan moet doen. De kinderen hebben hier op school ook les over gehad en weten wat ze moeten doen in geval van een aardbeving of asregen.

7 opmerkingen:

Maartje zei

Blij dat jullie een berichtje erover geplaatst hebben. Maakte me al zorgen.

Anoniem zei

Nou ik heb even op google gekeken, maar dat is toch aardig dichtbij!!
Voorzichtig
hati-hati :)

Wigcher zei

Wauw!
Hoe kan het toch dat in dat enorme land de meest belangrijke zaken (stroopwafelfabriek) en de meest beangstigende (vulkaan) zó dichtbij jullie zijn...? Ik kan me voorstellen dat je toch zo nu en dan naar buiten kijkt! we houden hier de berichten ook in de gaten, al lijkt de rust een beetje te zijn weergekeerd.
Groeten uit Leeuwarden.

Anoniem zei

We volgen toch wel met enige spanning het nieuws rond de Merapi. Hij is erg onrustig. We zullen voor jullie bescherming bidden en natuurlijk ook voor jullie werkzaamheden.
Koos en Donatine

Anoniem zei

In Nederland horen we schokkend nieuws over de Merapi. Nogmaals: we bidden voor jullie, ook voor de schokkende dingen die jullie misschien onder ogen komen.
Koos en Donatine

Wigcher zei

Het lijkt allemaal behoorlijk ernstig, evacuaties tot een gebied van 20 km rond de vulkaan, horen we hier net op de radio. Geen tijd meer voor grapjes, we zien beelden waar we stil van worden. Onze gedachten zijn natuurlijk bij jullie, maar we beseffen ook dat al die mensen die getroffen zijn en die we niet kennen ons gebed ook hard nodig hebben.
Gods zegen daar, hou ons, als het lukt, op de hoogte!

Wigcher en Anja

Anoniem zei

Fijn, Twitter. Weten we even hoe jullie er nu bij zitten.
Koos en Donatine